Mitikas, en ukjent perle

mitikas

Jeg våkner før natta enda kalles morgen, mens lyset likevel er på vei mot dag. Jeg ser ut over havet, der hav og himmel går i ett i den mørk blå fargen. Månen er fortsatt høyt på den mørkeste blå. Jeg lar lykkefølelsen synke inn sammen med søvnen i påvente av litt mer morgen og enda en dag i denne vakre perlen i Hellas.

Jeg er i Mitikas, en liten by eller helst en ansamling av hus. Ligger sør for mer kjente Parga og innenfor øya Lefkas. Det kjennes ekte gresk, med tegnspråk som andrespråk og befriende fritt for turister.

Det er avslappende fritt for solstoler og god plass på den lange stranda. Men slår du deg ned på en av strandrestaurantene har du parasoll og stoler hele dagen. Det koster deg bare en øl eller to. Stranda er med hvite småstein og ikke langgrunn, den er imidlertid perfekt å leke på med to småtroll. Og du slipper å «tygge» sand hvis det blåser. Siden turistene ikke har inntatt stedet finner du heller ingen stativ med solkremer, badeleker og håndklær langs stranda. Men strandrestaurantene har både is med leker og digre sjokolademilkshake for den som trenger bestikkelser til de små.

Vi reiser charter hit og bor på Thesmos Village som er et familiedrevet hotell, det ligger ca 4 km fra den lille byen, i andre enden av stranda. Det er nye leiligheter med store terrasser, hvor alle har utsikt over havet, fjellene og solnedgangen. Hotellet har også basseng, til stor glede for de minste i familien. Hotellet kompenserer for avstanden til byen med å ha satt opp egne busstider for hotellets gjester. Det viser seg imidlertid at bussen er hotellverten selv og hans bil, og at tidspunktene for avreise og retur er svært så tilpasningsdyktige.

Selv med små barn er det mulig å gå til Mitikas. Det er bare å bruke tida til hjelp, sammen med havet, strandrestaurantene og bestikkelsene. Strandveien er kortere enn landveien og med en tre – fire stopp kan man bade seg helt fra Thesmos Village til Mitikas i løpet av en dag, etter siste bad er vi klar for kvelden med middag på restaurant og en kikk i butikker som inneholder alt fra batmanleker til rødvin og solbriller. Bortsett fra frimerker, for det finner du bare på posten nede i gata.

Når det blåser slår bølgene inn over restaurantene, men når kvelden kommer får du den vakre solnedgangen rett inn på restaurantbordet sammen med gyros, souvlaki og tzatziki, – og husets vin om du vil. Uten meny, men med overstrømmende gjestfrie greske servitører.

Det finnes taxier på stedet, men de er ikke så lett å finne på egenhånd. Vi spurte etter taxi på restaurantene og etter at de har diskutert med den andre servitøren, litt med kokken og litt med altmuligmannen på restauranten ved siden av, har vi plutselig taxi hjem igjen. Jo flere kokker, jo mer av alt.

Fort deg hit, før turistene finner stedet. Men ikke si det til noen, er du snill?..

Reklamer

2 tanker om “Mitikas, en ukjent perle

 1. Hei!

  Vi har akkurat kommet hjem fra en fantastisk ferie på Thesmos Village i Mitikas. Jeg hadde ikke hørt om stedet i utgangspunktet. Jeg så at Ving hadde et hotell der og det virket som et greit sted. Jeg søkte på nettet for å se om jeg kunne finne ut noe om stedet. Jeg fant nesten ingenting, utenom bloggen din fra ifjor. Jeg leste det du hadde skrevet og fikk utrolig lyst til å reise dit. Ut fra det du skrev virket det som et perfekt sted for vår familie på fire. Og vi fikk akkurat det vi ønsket oss og mere til. Jeg ble utrolig glad i den lille byen og menneskene der. Det var et uoppdaget paradis ja. Så jeg vil bare takke for at du hadde lagt ut noen ord om stedet. Det var avgjørende for at vi tok turen.

  Ser at du nå er på Sardinia. Kanskje vi følger etter, neste år…… Ha en god ferie og takk for tipset.

 2. Hei Jon Christian. Det var en utrolig gøy kommentar å få. Vi trivdes kjempegodt i Mitikas, og det kan godt være vi reiser tilbake en gang. Det var noe helt eget med stedet der, så befriende fritt for turistmas.

  Årets familieferie går til Thassos 🙂

  Jeg skreiv også denne når jeg var i Mitikas https://gsmil.wordpress.com/2009/08/17/morgentur-til-mitikas/
  og når jeg ser på det nå kan jeg nesten kjenne stemninga der.

  Fortsatt god ferie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s