Feriens bakside

I sommer har vi vært på ferie mange ganger for å si det sånn. Alt fra noen netter i telt i hagen med småtrolla, til noen dager på hytta, noen dager hos Bestemor, noen dager i Oslo først uten barn og så med barn, en natt på Nannestad, et par netter i båten, noen dager til hos Bestemor for bare de små og så med de voksne også. Og en uke i Hellas, med en halv natt på flyet.  Og så alle dagsturene da, innimellom overnattingsturene.  

Dette resulterer i at huset bagger, vesker, sekker og kofferter i tillegg til lånte kofferter har vært i høyfrekvent bruk. De har vært fraktet med bil, båt, tog og fly og noen ganger bare med beina som de små sier. I gangen står det fortsatt to bagger og tre sekker med resten av innholdet etter siste overnattingstur. For jeg er så usannsynlig lei av å pakke inn og ut!

For hvordan husker man helt sikkert hvor mye som var reint og hvor mye som var skittent i den baggen som kom fra hytta?

For ikke å snakke om kofferten fra Hellas, den buksa som bare ble brukt en gang, er den skitten eller kan den inn i skapet eller skal den på den mystiske mellomlagringsplassen av halvreine klær?

Hva med klærne som lå som skift i bunnen av sekken fra flyet? Lukter de niste fra flyet, enda de ikke ble brukt, er sekken skitten sånn at klærne er skitne, eller kan de være svineinfluensabefengt?

Hvordan var det nå med alle baggene som stod igjen på hytta mens vi var i Hellas, var det den baggen eller den som inneholdt skittentøy og hva var det nå igjen som inneholdt de der ukurante sånn halvveis reine klær?

Sånn passe oppgitt tømmer jeg hele baggen i vaskekjelleren og vasker sikkert både skittent, halvskittent og halvreint tøy i tillegg til noe av det som sikkert er vasket både 2 og 3 ganger før i sommer uten å ha blitt brukt mellom vaskingen.

Det resulterer i at vaskemaskinen går varm, tørketrommelen går tørr, og det uhåndgripelige digertårnet av nyvaskede klær som ikke er brettet og lagt i bunker, lager norgesrekord i grenen nyvasket kleshaug.

Og jeg lover meg selv at neste år, skal jeg bli flinkere til å pakke. Det blir bare en bag til hver fra skoleslutt til skolestart som inneholder alt fra ullsokker til badetøy og favorittbamsen.

4 tanker om “Feriens bakside

  1. Velkjent fenomen! Sånn er det her også. Huset er fullt av bagger med klær, og vaskemaskin og tørketrommel går kontinuerlig.

    Det er ikke så mye å gjøre med det vet du, annet enn å pakke mindre og bruke mindre klær på ferie. Og ta en skikkelig sjau med klesvask etter ferien…

    Du kommer igjennom Digertårnet i år også!

  2. Sukk. Jeg er snart gjennom. Det er så vannvittig mye hyggeligere å pakke til reise enn å pakke ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s