Risør, – med smak av sommer

 DSC01379

Enda er det lys i noen av hyttene langs med fjorden. Enda er det varme i kveldssola rett før den går ned over åsen. Enda er det rester av sommer.

I august, etter at trebåtfestivalen  er over, er Risør litt annerledes enn i juli. Det første du merker det på er at det faktisk er mulig å finne parkeringsplass i sentrum. Det er også mistenkelig lett å legge til med båt i indre havn. Du slipper trengsel og lang kø i matbutikkene, og det går bra å finne seg et kafèbord utendørs. I tillegg har de små koselige klesbutikkene forholdsvis mye mer salg enn for en uke siden. Men Risør med all sin smak av sommer er akkurat like nytbart fortsatt.

I midten av august selger fortsatt kiosken på hjørnet Sørlandets største is, som er usannsynlig deilig å nyte på en benk ved brygga. For i august finner man faktisk ledig plass på benkene. Og bollene hos Stavelin, de er merkelig mye bedre enn vanlige boller. Jeg lurer på om det er fordi de smaker ferie. Kanskje de er ekte ferieboller?

I midten av august er det fortsatt koselig å surre langs bryggekanten i Risør. Det er lettere å finne de fineste båtene og drømme om, fordi utvalget har blitt mindre. Treet som henger utover brygga er akkurat like morsomt å leke under på vei ut til den beste av restaurantene; Buene. Legg inn en treretters med vin her, i ferien. Eller bare spis dagens kake midt på dagen.

Båten til Stangholmen går fortsatt. Og har du ikke smakt Stangholmens Bouillabaisse er det på tide å prøve. Stedet er vakkert uansett vær. Og kommer du på riktig tidspunkt kan du dumpe over fantastiske konserter.

Og hvis du kan avslutte dagen med en padletur under mykt sollys i Sørfjorden kombinert med kantarellplukking…. Da er dagen perfekt. Og Risør smaker plutselig både sommer og bittelitt høst på samme tid.

 

 

 

DSC01409

DSC01413

Reklamer

9 tanker om “Risør, – med smak av sommer

  • He he.. Ingen årsak 😉 Risør er en deilig plass, og gir meg litt feriefølelse, uansett om jeg bare er innom noen timer.

   Og velkommen hit!

 1. Det er akkurat sånn jeg husker august fra hjembyen litt lenger vest, etter at alle fellesferieturistene fra Østlandet var reist hjem.

  Da hadde vi den deilige skjærgården for oss selv igjen, mens sommeren fortsatt levde i beste velgående. Deilig!

  • Jepp.. Det er nettopp det som er fordelen med å ha de deilige stedene i nærheten uansett årstid..

 2. Oi, fikk et slags behov for å reise til Risør akkurat nå! Grete, dette var gøy å lese! Du er utrolig flink til å skrive!

  Tenk at jeg har glemt å spise stor is i år? Det er nesten litt krise.

  • Du er skjønn, Line!

   Tror nesten at vi må møtes i Risør snart, sånn at du kan få spist litt stor is… Og kanskje en liten snartur på Buene??? 😉

 3. Det går fortsatt ann å fyre i ovnen og spise blåskjell på Buene og sitte å se utover havet å drømme om sommer….Eg blir gjerne med på ein Risørtur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s