Forsmak på sommeren i Alghero

Juni i Alghero på Sardinia

Etter å ha funnet bussautomaten på flyplassen (en liten grønn dings på veggen som ikke veksler) , og puttet på de nødvendige 70 cent, er vi og koffertene på vei inn til Alghero. Nå gjelder det bare å kjenne seg igjen og finne veien til der vi tror leiligheten er. Den varme pollenfrie kveldslufta ønsker oss mykt velkommen. Nøkkelen ligger akkurat der den skal og forklarer veien til leiligheten.

Vi er sultne, og har drømt om ekte italiensk pizza i flere timer, inn en bakgate og der ligger den, Alguer Mia, Via Cipro for dem som vil følge etter oss. Følelsen av å kunne sitte ute om kvelden uten å fryse er nesten like god som pizzaen, og lykkeboblene over endelig å være her spretter om kapp med vinkorker, mygg og sjarmerende betjening. På vei hjem langs lidoen kan vi se det mørke havet, og høre bølgene slå inn mot stranda, og vissheten om at den ligger der og venter på oss gjør at natta blir ekstra god. 

Supermarkedet bugner over av mengder av frisk grønnsaker og frukt, etterfulgt av lekre skinker, nyskårne oster, verdens beste parmesan, utallige versjoner av oliven, ferske brød og hva mer trenger vi vel til å lage deilig frokost. I nærheten finner vi den lokale bakeren og grønnsakshandleren på hjørnet.

Vi kan velge mellom bystranda som strekker seg fra Alghero sentrum nedover via Lido eller Pia Maria stranda som følger etter den første. Begge er dekt av finkornet hvit sand, og på denne tiden av året er det bare å velge og vrake mellom plasser både med og uten solstoler.  Til Pia Maria stranda kommer du ved å gå gjennom en liten Pinjeskog, med høye trær og tøffe store kongler. Stranda  her er enda vakrere enn den første. Den har mer finkornet strand, skygge fra pinjetrærne, er mer utsatt for bølger og har et bedre utvalg av retter til å ta med på stranda. Kjøkkenet er imidlertid stengt under siesta og på lørdager, så pass på å bli sulten på de riktige tidene..  Mens vi ligger der kommer strandselgerne på rekke og rad og skal selge alt fra kokos, til bling bling innom kjoler og deilige håndklær. Kunsten å late som vi sover samtidig med å riste uintressert på hodet finner vi fort, likevel reiste vi hjem med nye strandkjoler.

Alghero ligger kun 20 min gange unna leiligheten vi har, og når sola steiker litt mindre varmt er det en akkurat passende gåtur. Vi rekker akkurat inn til byen til å se solnedgangen fra bymuren i gamlebyen, og lyset mot de pastellfargede husene langs bymuren og havet som slår over klippene ved foten av muren, kan ikke beskrives rettferdig nok med ord eller bilder. Det er vakkert!

I de smale smugene, som er brolagt med runde stein, er det småbutikker med lekre sko og klær. Sko i italia er virkelig gøy! På torvene som åpner seg ligger det restauranter og frister, ikke med like vakker utsikt som restaurantene langs bymuren, men med desto bedre mat og service.  Dagens fisk er sprellende fersk, og smelter på tunga, og på Sardinia kan de sjømat! For en bedre middag prøv  Trattoria appenaprima, Via Ardoino. Fantastisk mat , vin, miljø og kelnere.  Italiensk mat er virkelig mye mer enn pasta, likevel favorittretten min er Pasta vangole (pasta med hjerteskjell og urter),  og når det serveres en ekte espresso på slutten av måltidet er lykken fullendt.

Og etter å ha nytt nok en kveld i Alghero, med koselige gater, vakker solnedgang og fantastisk mat, er det bare å la lykkerusen blande seg med sommervarmen under kveldshimmelen på vei hjem.

 

2 tanker om “Forsmak på sommeren i Alghero

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s