Sjarmerende Chios

Stranda i Megas Limnionas

Stranda i Megas Limnionas

Jeg blir visst aldri lei av Hellas. Med sine 1400 øyer i tillegg til fastlandet, ser det ut til å være nok av reisemuligheter for lang tid framover. Ferietur til Hellas skuffer aldri, men noen favoritter dukker likevel opp på ferden. Av forskjellige årsaker. Denne gangen var det Chios som med sitt sjarmerende, ekte og hjertevarme vesen smøyg seg på plass i hjertet.

Vi reiste charter med Lilleput reiser fra Oslo og bodde i Megas Limnionas. Et perfekt utgangspunkt for å roe ned livet i sakte tempo, samtidig med mulighet til å utforske det vi hadde lyst til. Lykkelige over varmen, hektiske og med utforskertrangen liggende utenpå kroppen spurte vi kelneren på vår etter hvert lokale favorittrestaurant om hva vi burde oppleve på Chios mens vi var der. Han så på oss, satte seg rolig ned ved bordet vårt og sa: «You have only one week,- You have to rest»

Megas Limnionas

Megas Limnionas

I Megas Limnionas finnes det kun en håndfull restauranter. Men det er absolutt et godt utvalg av restauranter og kafeer. Restaurant Delicious serverte den beste Saganakien og den beste kyllingretten jeg noen gang har fått. På kafeen ved siden av fikk vi årets beste Frappè, og på den andre siden ble det servert avkjølende drikker i sola. Megas Limnionas huser også et par minimarkeder. Det ene mer mini enn det andre, Mikes Market er verd et besøk ikke minst for å få oppleve det fantastiske smilet til den gamle damen bak disken. Stranda her er vakker. Den har mest sand, og noe stein. Det er befriende fritt for solsenger og andre strandfasiliteter.

Ta med gode sko! Fra Megas Limnionas kan du gå til flere andre småsteder. Den lille landsbyen Agia Fotina ligger en times tur over åsen, gjennom olivenlunden. Det er mange småveier inne i olivenlunden, så ha med god retningssans, og beregn ekstra god tid. Som bonus får du gå i duften av tørkede urter og oliventrær, og nyte den fantastiske utsikten. En vakker bortgjemt strand med kryllklart vann, vil du også finne på veien.

På vei fra Agia Fotina til Megas Limnionas

På vei fra Agia Fotina til Megas Limnionas

Tilbake i Megas Limnionas, må du huske å hvile, som kelneren sa. Nyt stranda og roen. Den fantastiske maten og servicen på stedets restauranter. Trenger du en ny gåtur tar du turen innover i landet. Innen 30 minutter gjennom en annen olivenlund har du gått deg til Thymiana. En fantastisk levende, sjarmerende landsby. Her finner du fiskebutikken, grønnsaksutvalget og noen andre småbutikker. Og en superkoselig restaurant Roussiko i hjertet av Thymiana, rett overfor den vakre kirken i murstein. Vi likte denne restauranten så godt at vi en dag bestemte oss for å gå tilbake for å spise der på kvelden. Restauranten var dessverre stengt den kvelden, og vi var sultne. Vi spurte damen bak disken i den lille klesbutikken om råd, og hun fortalte at det var et sted som solgte gyros og souvlaki rett rundt hjørnet. Det hun glemte å si var at de hadde verdens beste gyros der. Vi sank ned i en krok av lokalet, bestilte lokalt øl og gyros. For en nytelse! Aldri før har gyros smakt så godt. Planen var å ta en taxi tilbake, men etter å ha spurt mennene bak disken om hjelp til å bestille taxi, tok det noen minutter, og så satt vi plutselig på med innehaveren som skulle ut og levere take away grillmat. Mette og fornøyde er vi tilbake i leiligheten vår, Grand blue, og kan nyte utsikten over det mørke havet, rett fra balkongen vår. Trekker inn den friske sjøluften, og kjenner meg som verdens heldigste!

Restaurant Roussiko

Restaurant Roussiko

På frokostturen for å kjøpe ferskt brød tar vi en tur nedom Agia Ermioni. Her ligger husene helt nedi vannkanten, sammen med en liten kirke som har havet som nærmeste nabo. I samme retning kan man fortsette til Karfas, en 30-40 minutters tur. Dette stedet virket på langt nær så sjarmerende som «vårt» Megas Limnionas. Mer turister, mer neonlys og færre grekere.

Husene ligger helt nede i vannkanten i Agia Ermioni

Husene ligger helt nede i vannkanten i Agia Ermioni

I Megas Limnionas var det en mann som sang sanger mens han badet sitt morgenbad, hver morgen. Den smilende dama på disken hos Mikes Market tok lunsjpausen sin på stranden, mens nevøen på strandrestauranten fortalte om fiskene som han fanget med harpun dagen før. En dag kom flere skoleklasser på besøk, og med ett var det fullt med ungdom og lærere som drakk Frappe. Å være i Megas Limnionas kjentes som å få være med midt i den greske hverdagen.

Tørking av tomater i Pirgi

Tørking av tomater i Pirgi

På tross av kelnerens formaninger om å hvile, måtte vi leie bil en dag for å få oppleve mer av denne sjarmerende, frodige øya. Turen gikk til Sør Chios. Vi var innom Tholopotami, og forelsket oss i de fargerike husene som klatret i fjellsiden, med den vakre utsikten.

781

Fra Tholopotami

Vi stoppet i Armolia, keramikklandsbyen og handlet keramikkboller i klare farger på billigsalg. Videre kjørte vi til Pirgi. Byen det alltid finnes bilder av når det skrives om Chios. Byen var enda mer fascinerende i virkeligheten enn på bilder. Hus som er dekorert med mønstre, og tomater som henger til tørk på veggen. Mennesker som renser Mastik utenfor husene. Smale labyrintgater, og torvet med alle restaurantene. I en smal gate finner vi en baker som selger oss fersk frokost, som vi nyter på den nærmeste trappa i sola. Grekerne kan butterdeig!

Gammel dame i Pirgi renser Mastik

Gammel dame i Pirgi renser Mastik

Tilbake i bilen går turen til drømmestranda, Vroulidia. Veien dit er på en smal og svingete vei gjennom Mastik skoger og olivenlunder, og veien ned til stranda er så bratt at det er nær

underdimensjonen at det er mulig å kjøre ned. Sånn så det derimot ikke ut for mannen i den rød, lille bilen, som smilte og vinket med geiter på lasteplanet. Stranden har sand og småstein, omkranset av bratte fjellsider og havet er krystallklart. Vakkert! Da er det tid for ro og hvile, og for å samle mot til å kjøre opp igjen den bratte veien.

I Mesta

I Mesta

Turen vår går videre direkte inn i middelalderen. Det er iallfall sånn det kjennes. På veien gjennom Mastikiskogene, ser vi store områder som er nedbrente etter den store skogbrannen på Chios, sommeren 2012. Chios er kjent for sin produksjon av Mastiki, kvae fra Mastik trærne. Kvaen fra treet brukes blant annet i tyggegummi, parfyme og hudkrem, drikker m.m. og er øyas største eksportartikkel. Treet vokser kun på Chios, ingen andre steder i verden. Det meste av trærne var, i følge de vi snakket med, ikke forsikret. Vi stopper i Olympi, en av byene hvor det ser ut som om tiden har stått stille siden middelalderen. Gater så smale at åpnes dørene på begge sider av gaten, er den stengt. Hadde noen sagt til meg at dette var en kulisse i en film, så hadde jeg trodd dem. Nyter en frappe på torvet, idet en gresk ungdom med pcveske over skulderen og musikk i ørene går fordi og sender oss tilbake til nåtiden. Byen Mesta, er neste by. Den er litt større enn Olympi, men bygd på samme måten. Det er murhus tett i tett, med smale gater, en flott kirke og torv i midten, hvor det også ligger noen spisesteder. Også her ser det ut som om tiden har stått stille. Det samme gjelder, Vessa, byen vi bare kjørte gjennom. Aldri før har jeg sett noe lignende enn disse middelalderbyene, sjarmerende, levende og totalt annerledes.

Mursteinshus

Veien svinger seg opp og ned, og opp og ned, og opp og ned. Utsikten er fantastisk på høyden, det manglende autovernet ikke fullt så fantastisk…. Og for hver gang veien kommer ned åpenbarer det seg idylliske strender og havner. Det er farger, grønt hav, blått, hav, knallgrønne trær og mørkegrønne olivenlunder. Det er knallblå båter, hvite båter, krystallklart vann og hvite steiner. Gyldne strender og svarte strender.

Liten havn på vei opp og ned

Liten havn på vei opp og ned

Chios by, har restauranter, barer og tavernaer tett i tett langs hele havneområdet, og er perfekt for en lang kveld med god mat. God tilgang på retter av fersk fisk og annen sjømat. Bak havnegatene ligger butikker og parker, og behovet for litt shopping kan dekkes. Mens vi var der holdt de på å grave opp hele hovedgaten. Så gaten blir nok koseligere nesten gang vi kommer dit.

For en neste gang må det bli. Chios opplevdes mer levende, mer ekte og imøtekommende enn mange andre steder. Det er mange byer, strender, tavernaer og havner som står igjen å oppdage, og som jeg må bli bedre kjent med.

Men mest av alt ønsker jeg meg tilbake til Megas Limnionas. Spise frokost med utsikt over havet, ligge med en bok og en kald drikke på stranda og høre på det greske livet. Spise Saganaki hos den koselige innehaveren på Delicious, og se sola gå ned. Bare akkurat det. Ja, også noen gåturer gjennom olivenlundene til de nærmeste landsbyene.

748

Reklame

54 tanker om “Sjarmerende Chios

 1. Du blir aldri «mett» av Hellas, Grete, Enig med deg, denne øya er fantastisk og gir mersmak!!

  • Nei, jeg blir aldri mett av å reise i seg selv, og heller ikke til Hellas. Men Chios var noe eget på en litt ubeskrivelig måte.

 2. I’m really impressed with your writing abilities and also with the layout to your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

  • Thank you very much. The theme is free, when you use wordpress.
   I like to write about my travels, so there will be more to read as soon as i get the chance to go for another trip abroad.

 3. Chios og spesielt Megas Limnionas er noe helt spesielt. Vi var der første gang i 1997 og har vært der jevnlig siden. Vår yngste datter var da tre år og ble rskt innlemna som » personale» på Agyra.Menneskene der tar i mot deg som du skulle være en av familien og er svært hjelpsomme og imøtekommende. Vi kommer nok igjen sjøl om vi snart har vært over hele øya.

  • Det var min opplevelse også. Jeg har opplevd grekerne imøtekommende mange steder, men enda mer på Chios. En øy man ikke blir ferdig med med det første.

 4. Man blir aldri ferdig med Chios, vi drar tilbake for 11.gang til sommeren. Vi bor i Karfas, som er et hyggelig og relativt rolig sted. Joda, det er flere mennesker der enn andre steder på øya, men bråkete er det ikke. Prøv, så får du se. Anbefaler sterkt å bo på hotell AnnaDes og spise på taverna Pinaleon. Begge steder eies av samme familie, som ikke vet hva godt de skal gjøre for deg. Anna, Despoina, Christos og Apostoli er flotte mennesker som bare vil sine gjester det beste. Tavernaen drives nå av Giannis, som gjerne spanderer en ouzo på deg. Ellers er jeg enig med deg i at Chios by er flott, med flotte resturanter og kafeer. Og Megas Limnionas er og koselig, spesielt på Agyra. God tur til paradisøya igjen!

  • Det er jo ofte sånn at man blir spesielt sjarmert av det stedet man har et forhold til, og blir kjent med. Og så er vi jo forskjellig, noen liker best det stedet og noen det.

   Det var noe med totalen på Chios. Og jeg har fortsatt lyst til å reise tilbake til Megas Limnionas!

 5. Takk for en flott reise gjennom deler av «vår» greske oase siden 1996! På Chios er jeg aldri turist, jeg er menneske!Her fant jeg en eindommelig atmosfære som er så vanskelig å beskrive; det er varmen fra menneskene og deres grenseløse gjestfrihet, det er havet og lyset ….
  Det er også den enkle livsstilen, kravløsheten, stillheten og de lune kveldene på en taverna ved havet, og helst Agyra; der vi feiret bryllup i 2006 og alle bryllupsdager etter det. Vi kommer i juni!..

  • Det var det ubeskrivelige som var det mest fantastiske. Og så prøvde jeg meg på å beskrive det likevel 😉
   Bryllup på Agyra høres flott ut!

   God tur i juni!

 6. Hva skal vi si som ikke er sagt? Chios er helt fantastisk, – og ikke minst Lilleput’s guider!!!!! Kjempehyggelig å se de igjen, og du blir alltid tatt godt i mot med klem og varme smil. Suverent.

  Nå er det jo slik at «alle» finner sitt sted (og det anbefaler vi at alle gjør), men vårt sted er Chios, – og Karfas, – og bosted AnnaDes.

  Hva er det som har fått oss til og reise snart et tyvetallsganger tilbake da?Det var ikke innkvarteringen første gang (forøvrig Lilleput innkvartering), – neida, det var betjenigen på stedet. Alltid et hyggelig smil og et vennlig ord. Med vårt andre opphold fant vi vertskapet som skulle bli utslagsgivende, – Anna og Christos på Taverna Pina Leon!!!!

  Vi fikk delta/bli med (og følte det nesten som vi tok ut farger) på befaring i deres nye leilighetskompleks som da nettopp var påbegynt.
  Ikke var de bare hyggelige, – neida,men når julekortene kom var vi «solgt» for alltid. dette tipset gir vi bort gratis til alle som driver turistvirksomhet (og til Lilleput, – kanskje skulle Lilleput «honorere» sine trofaste reisende).
  Vi kan ikke få fullrost vertskapet og deres service og vennlighet. Fantastisk.!!!!

  Hva er så spesiellt med Karfas da? Ikke mer enn andre plasser på Chios, men det er veldig praktisk at det ikke er mer enn 10 km. til Chios by, og det er veldig, veldig hyggellig at de forskjellige Tavernaer og butikker ønsker deg velkommen med en gratis kaffe, øl, Ouzo, eller hva du enn lyster på i øyeblikket. Dette gjelder ikke bare i Karfas, men også ellers på denne trivellige øya hvis du har vært der mer enn en gang tidligere («husken» må ha noe med Middeklhavskosten å gjøre kanskje?), – de husker deg igjen, ved navn faktisk!!!

  I dag har vi på nytt bestillt tur med AnnaDes i Karfas som reisemål, – og vi kommer helt sikkert til å reise minst en gang til i år. Orker rett og slett ikke å gå en vinter i møte uten at vi har tatt farvel for året i september/oktoober.

  Til alle dere som lurer på hvor dere skal legge ferieturen, – reis til Chios, og vi anbefaler Karfas som feriested. Men husk en ting, – det kan hende dere ikke finner andre plasser å reise til etterpå!!!!

  • Takk for lang og flott kommentar! Å bli møtt av denne hjertevarme gjestfriheten, gjør jo at man ønsker å reise tilbake. Og så er det jo sånn at vi har hver våre opplevelser, og historier som gjør at vi velger reiser og hvor vi reiser tilbake til. Heldigvis er vi forskjellige, for ellers ville det blitt fullt på både dine og mine favorittsteder 😉

   Jeg skal til Chios igjen, og jeg SKAL bo med havutsikt i Megas Limnionas. Men for andre vil Karfas være det som lokker, og noen vil til Agia Fotina.

   Felles er vi enige om at Chios var en flott øy, som er verd å besøke både 1 og flere ganger..

 7. For meg og min familie er det Agia Fotini som er favorittstedet 🙂 Reiser dit om noen måneder for 26 gang, og håper det ikke vil bli den siste. Har også en stor vennekrets som reiser tilbake gang, på gang, på gang. Eva

  • Så koselig! Agia Fotini var veldig flott, også! Jeg skal og tilbake til Chios, det er iallfall sikkert! Samtidig, så er det så mange andre spennende steder å oppdage også..

 8. Det var flott å lese bloggen din om øya som har gitt megog min familieså mye.Chios er en tilstand.Våre yngste barn er «vokst opp» i Megas Limnionas ,så vi trives også best der.Vi starter alltid dagen med å gå til bakern i Thimiania der vi kjøper nydelig oliven og ostebrød.Dette anbefales.
  Vi må selvsagt dit til sommeren,men skal besøke andre øyer før vi roes ned på Chios.

 9. Tusen takk for en fin blogg. Dette var fin lesning. Vi drar ned til Chios til høsten, og det er vårt første besøk på øya. Vi skal også bo i Karfas, så nå er jeg veldig spent på hvordan det blir! Dette gleder vi oss til. Etter å ha lest bloggen din, får vi ihverfall ikke noe mindre lyst til å dra dit. 🙂

 10. Hei!
  Har nettopp lest bloggen din og kjenner Chios-lengselen som en verk i hjertet.
  I motsetning til mange andre som har kommentert, har jeg bare vært der 3 ganger – hittil. Som for Eva Lunde er det Agia Fotini som er STEDET, mens Karfas er stedet jeg IKKE ville velge (For meg er det altfor «turistifisert» i negativ forstand, og Chios er jo ellers nettopp et eksempel på det motsatte. Men heldigvis har vi som feriegjester ulike ønsker og preferanser, og Chios rommer de fleste av dem.) To ganger har jeg bodd hos Irina og sønnen Stamatis på Blue Sun og har elsket det. Sånn ca 10 skritt fra stranden med de vakreste småsten. Dessverre har visst ikke Lilleput Blue Sun På sitt program lenger, men der er jo flere andre bosteder. Vi leier bil og har vært stort sett over hele øya, – både langs kysten og inne i landet. Spøkelsesbyen Anavatos gjør alltid et sterkt inntrykk!
  Nei, jeg må nok ned igjen snart… 🙂

  • Jeg hørte noen andre også som skrøt av Blue Sun. Det er helt fantastisk å bo så nærme stranda og få havutsikten rett inn på frokostbordet.

   På tide med tur 🙂

 11. Takk for at du tok meg med tilbake til Chios! Øya som trollbandt meg og krøp inn under huden ved første gangs besøk i 1988. Det har vært mange og lange opphold der siden da. Nå venter Megas Limnionas på oss igjen, og vi gleder oss stort alle fire! Spise god mat på Delicious, handle hos Georgia på Mikes market, slikke sol og svømme i fløyelsmykt vann, innom Penelope på Rema 10, kjøre bil rundt forbi på øya, se igjen «gamle» steder og oppdage nye! Å, jeg gleder meg så utrolig mye!

 12. Og vi reiser snart til Agia Fotini for n’te gang. Nydelig øy å tilbringe ei høstuke på. Turid og Dag

 13. JA!!! Vi hadde noen helt fantastiske uker på Chios! Så godt for kropp og sjel!! Jeg gleder meg allerede til neste gang! Vet ikke akkurat når det blir…bare at det blir!

 14. Måtte bare denne vinteren gå fort……..
  I mai måned er meningen at vi for n’te gang setter kursen mot Chios og Megas Limnionas. Treffe våre gamle venner fra Agyra. Fra Delicious, Fra Dream Bar, og fra Esthisi, Mike’s Market og Rema 10 og alle andre Chiotere som vi er så glade i. Og de tar i mot oss hver gang som en kjær slektning, de har ventet lenge på. Det er godt og komme til et sted hvor du kan slappe av og være deg selv. -gjøre det du har lyst til.
  Og ikke minst Lilleput sine guider, med all sin lokale kunnskap og sin hjertelighet.
  Hver gang opplever vi noe nytt.
  Mange ganger har vi kjørt veiene sørpå, som Grethe har så fint beskrevet for oss. Men ikke glem at øya også har mange fine steder nordpå. Ikke glem den lille Landsbyen Lagada! Sitt på kaikanten og mat fiskene.
  Kommer du deg helt nordpå, vil du kanskje finne at øya er noe grønnere. Det finnes et gammelt kurbad der. På klare dager kan du se over til Lesvos.
  Agia Markellastranden, med sitt kloster og tavernar.
  Mange små geitestier med hårnålsvinger, bare det er jo værd og oppleve.
  Vollisos er jo et must, den også.
  Hjerteligheten er der, enten du er øst eller vest, nord eller sør.
  Hovedstaden, eller Chora som den også blir kalt har mye spennende å by på. Mange overraskende små butikker. Og alle steder er du velkommen inn. Enten det er i hovedgaten Aplotaria eller nede på havnepromenaden. Styrer du unna disse gatene, kan du finne mere spennende ting. Blikkenslagere, isenkram, kinabutikker, dill og dall. Sko, skjerf dyrt og billig om hverandre. Men ta deg tid. Menneskene inni i butikkene er hjelpsomheten selv og de er veldig interessert i hvor du kommer nettopp du kommer fra.
  Og overraskende nok: mange chiotere vet hvor Narvik er. Eller Narrrrvik som de uttaler navnet. Sjøfarten har vel sitt å si her.
  Unn deg også å spise på en av de gamle tavernaene innerst i havnen. En overraskelse. Om stolbena er skjeve, bordene vaklevorende og tallerkene ikke like store, får du overraskende og mat. Solid og skikkelig.

  Kjære venner. Ta turen til Chios og unn deg noe annet en oppblåste turistmaskin. Føl det ekte greske og reis et sted du er velkommen.

  God Tur!

  • Og da er vi snart på vei tilbake til Chios og Megas Limnionas. Og planen er å utforske nordsiden av øya. Med dine anbefalinger, skjønner jeg at det skal bli bra!!

 15. Har vært på Chios 10 ganger, og bodd i Megas Limnionas hver gang. Trivdes veldig godt hos Afrodite på hotel Venus, men dette hotellet er også tatt ut av Lilleputs program, desverre. Har prøvet de fleste bostedene i Megas Limnionas etter det. Vi har alltid leiebil og har vært rundt øya mange ganger. Alt det som her sies om vår favorittøy stemmer og vi skal tilbake, selv om turen ikke er bestillt enda! PS: Solnedgangen i den lille landsbyen LIthi MÅ oppleves!!

 16. Så fint å lese og det gjør at eg gleder meg enda mer til å reise tilbake til Chios i august, for 7. år på rad. Vi har også bodd hvert år i Megas Limnionas og storkoser oss. Når vi går av flyet på Chios er det som å komme til vårt andre hjem.

 17. En uke nå så er vi tilbake i Megas Limnionas og ser frem til tre deilige uker der.Jeg vil anbefale alle som har lyst å oppleve mer av Chios å få tak i et hefte der ulike «fjellturer «beskrives på turistinformasjon i byen.Vi gikk flere av disse turene i fjor sommer,og særlig Kambiaravinen var en fantasisk opplevelse som ikke kan beskrives. Vi avsluttet turen med å svinge ned til Lagada der vi spise deilig sjømat og matet fiskene.

 18. Hei, flott blogg! 🙂 Vurderer Chios i august/septemer i år. Hvordan er det å feriere alene på Chios – noe spesielt sted/bosted som egner seg bedre enn andre?

  Anne Kathrine

 19. Hei, og tusen takk for innspill! Teller i disse dager på knappene om jeg skal prøve Chios eller reise tilbake til min lille idyll Kardamili på Peloponnes. Men 20 ganger på Chios sier jo sitt… Uansett blir det Lilleput, de kan Hellas! God sommer!

 20. Hei, og tusen takk for fine reisebeskrivelser! Chios høres fantastisk ut. Jeg lurer på om noen har noen tips til hvor det er fint å bo med et par ungdommer?

 21. Nå er det kun dager igjen til 2 uker med deilige Chios og alle som både bor og reiser dit.

 22. Etter å ha lest alt det fine som er skrevet her om Chios, måtte jeg bare bestille en tur til Megas Limionas. 2 uker fra 13.09. Vår første tur til denne øya. Kanskje finner vi også vårt sted!

 23. Det å leie bil….noe å tenke på, noen å unnvike?
  Første gang til denne øya….gleder meg!

  • Har bare leid bil og vært på Chios en gang. Og det var virkelig å anbefale.
   Vi er på vei til Chios for andre gang nå, og skal selvfølgelig leie bil, for å få sette mer av øya!

 24. Hei Grete!
  Da jeg så bildet av deg, kjente jeg deg igjen fra flyet i går! Håper dere hadde det like fint som sist. Skulle gjerne sagt hei til deg! Vi er storfornøyde med vårt opphold i Megas Limnionas og det var så fint å besøke, oppleve flere av de stedene som du og andre har beskrevet så fint. Det er mulig å beskrive stedet synes jeg. Rolig, varme vennlige mennesker, god mat, landlig natur, klart fint vann. Ekte gresk. Duftenes og vindenes øy! Og Retzinaen smaker alltid like godt. Det lokale ølet var også godt.
  Dessuten møtte vi så mange åpne, vennlige og gode nordmenn der. Tror vi fikk noen venner for livet!
  Må også nevne at vi i to uker var morgenbadere til soloppgang! ca.07. Herlig vann!
  Øytur med Lilleputs Trond var et av høydepunktene. Vi lærte så mye om Øyas historie, kultur og dagligliv fra vugge til grav.
  Min mann elsket å si Kalimera til alle han møtte! Avanserte etter hvert også til Kalispera og Kalinichta!

  • Så hyggelig, Solveig! Det hadde bare vært hyggelig om du hadde sagt hei. Morsomt at noen kjenner meg igjen fra et bilde på en blogg.
   Vi hadde det veldig fint. Denne gangen kun til fots med utgangspunkt i Megas Limnionas. Et sjarmerende drømmested på jord.

 25. Tilbaketråkk: I gangavstand fra Megas Limnionas, på Chios | Gsmil

 26. Mitt «elskede»Chios.Etter mange år så savner jeg Mg.Limnionas og Chios.Å kunne rusle ned til stranden,og på veien bli hilset av Zederis som alltid ga meg en kvast med urter fra sin kasse.Ta lunchen hos Maria og Dimitries på Est Esi.Handle mat hos Mike og mama Chios.Om kvelden inntok vi god mat hos Georgos på Agyra rest.og forflyttet oss senere på Dreams Bar og hadde det moro helt til den lyse morning.Har vært på Chios 16 ganger.Ble godt kjent med lokalbefolkningen,og ble stadig invitert til bursdager,og til og med bryllup.Jeg må ta turen til Chios i år.Fint med din blogg.

  • Åh.. Det høres veldig koselig ut! Jeg skulle gjerne vært på Chios mange flere ganger, men det er så mange andre steder jeg også skulle ha vært.. Det er fordelen og ulempen med å ha sånn reiselyst, – valget mellom å dra tilbake, eller å oppdage nye steder..

 27. 24.5.-16. En får nesten «hjemmlengsel»når jeg leser alle de forskjellige opplevelsene som beskrives om Chios og de forskjellige stedene på øya. I 2015 hadde vi ikke anledning til å besøke øya pga.sykdom, men i år går turen til Chios og Karfas .Dette blir 14.gang vi besøker øya, like hyggelige hver gang. Håper vi treffer kjentfolk, Karin og Roger som vi traff for mange år sia, det var på Pialeon, et spisested som ligger vårt hjerte nær,bare trivelig folk. Det skulle vært trivelig å møtes over en ozo og et godt måltid, vi hadde mange gode samtaler rundt bordet. Ellers vil jeg rette en stor takk til Frode og Lilleput for at Chios er på programmet som et attraktivt reisemål! Lykke til videre med å «heie «fram Hellas og spesielt Chios som de beste reisemål for en god og avslappende ferie. Her på Røros er det fremdeles lite som minner om at det er snart slutt på mai, men tanken på Chios gjør meg varm! God Sommer alle sammen! Leif

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s