Hobbykokken

kamskjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jeg og min bedre halvdel har laget en ny side om oss og mat. Den finner du her: www.mathososs.blogspot.com Velkommen til oss. Her vil du finne masse gode oppskrifter. Og følg vår reise gjennom forskjellige land. Og gi oss gjerne tips. Eller sett oss fast på et land vi bør prøve 😉

Er du interessert så heng på..

 Gi meg kamskjell, og jeg er solgt!

Jeg elsker å lage mat. Ja, altså ikke nødvendigvis all mat. Den rett etter jobb og skole middagen har jeg ikke nødvendigvis så stor forkjærlighet for. Men når både jeg og lommeboka har tid og anledning til å leke med lekre råvarer for å kunne trylle det om til retter i blandet litt kjærlighet, da viser livet seg fra sin bedre side. Sammen med vinen da.

Å lage mat til mange er også gøy (spesielt om noen andre betaler). Jeg og «min bedre halvdel» har fabulert litt over å få til en mer hobby/ amatørvariant av «kokk hjem til deg» konseptet. Men det var det der med tid da.

Deilig 5 retters:

Parmaskinkerull fylt med avokado og parmensan

Gratinerte kamskjell med hvitløk,chili,tomat og kantarell

Helstekt indrefilet med saltbakte poteter, sylta rødløk, urter og tomater

Osteanretning med konjakkmarinerte aprikoser og karamelliserte valnøtter

Chilibakt ananas med mascarponekrem.

Sommerens beste grillmeny

Jeg elsker grillmat. Grillmat lager lite oppvask, halve middagen kan ordnes utendørs og det er bare å leke seg.

På et svaberg i august hadde vi sommerens (til nå) beste variant.

Entrecote, grilla (alltid litt kortere enn man tror)

Porsjonspakker med poteter: småpoteter, skivet sammen med flere hvitløkfedd finhakket, og en neve urter og to smørklatter i hver pakke.

Paprika (de lange er best) kuttet av på langs og fylt med hvitløk, ingefær, saften av en halv lime og noen strimler squash. Parmesan ost over det hele.

Løkblanding i folie: vårløk, hvitløk, chili og pesto

Til dessert hadde vi foliestekte bananer med smeltet sjokolade…

Grillfest til 20

60 grillspyd

10 pakker foliebakt fisk

3 pakker pølser

Tomatsalat

To grønne salater

En stor bolle guachamole

3 små boller med tzatziki

Knaskebrød

Skål med løkblanding

1 potetsalat

Fersk loff

Lomper

 

Til dessert

En kasse jordbær

Sukker og fløte

I vannmelon i biter

Marshmellows til grilling

Grillspyd

Vi hadde ca halvparten kyllingfilet og ytrefilet av okse til grillspyd. Det gikk med ca 3 kg ytrefilet og 3 kg kyllingfilet fordelt på fire ulike marinader. Mengden må tilpasses kjøttmengden.  Kjøttet ble delt i passe store biter og tredd på våte tregrillspyd:

 

Marinade til oksekjøtt 1

Youghurt naturell

Raspet fersk ingefær (en stor bit)

4 finhakka chili

Olivenolje

Marinade til oksekjøtt 2

Balsamico

Grovkvernet pepper

Flere Hvitløksfedd

Olivenolje

Marinade til kylling 1

Olivenolje

Sitronsaft

Flere skjeier ferdig pesto

Marinade til kylling 2

Olivenolje

Sitronsaft

Italiensk grillkrydder

Foliebakt fisk

Vi brukte lyr og lange i fiskepakkene totalt ca 2,5 kg

Fiskepakkene ble pakket med

En klatt smør

En halv grovhakket vårløk pr pakke

Finhakket dill og bladpersille (tilsvarende en skjei pr pakke)

To sitronskiver i hver pakke

Dryss med havsalt og grovkvernet pepper.

Tomatsalat

En stor bolle med tomatsalat:

Skivete tomater ca  1,5 kg

1 hel finskåret rødløk

4 skivete mozarella

Legges lagvis

Risle litt olivenolje over, og gi et dryss med grovkvernet pepper.

Pynt med basilikumblader eller bladpersille

Grønn salat

 2 Brokkoli (legg brokkolibuntene i nykokt vann og la de stå ca 5 min, hell av vannet)

5 epler skåret i båter

 1 pakke ruccola salat

 1 stor frisè salat

1 neve bladpersille

Rør inn 4-6 ts med basilikumpesto

Guachamole

5 avokadoer

3 finhakka chili

Saft av 2 lime

2 ss olivenolje

Nykvernet pepper

Skål med løkblanding

Finhakka rødløk

Finhakka vårløk

Finhakka gressløk

Finhakka chili

Tzatziki

En revet agurk

Saften av 1 sitron

To bokser tyrkisk youghurt av 500 g

4 ss olivenolje

4 pressede hvitløksfedd

Litt finhakket bladpersille

Knaskebrød

2 loff i tynne skiver

Smøres godt med en blanding av:

Smør (en boks bremykt)

Sitronsaft av ½ sitron

1 neve finhakket bladpersille

3-4 hvitløksfedd presset

Stekes på grill på 250 grader til skivene blir brune i kantene og sprø.

Serveres varme

1 potetsalat

2 poser amandine poteter

En bolle med finhakkede urter av dill, bladpersille, timian, salvie

1 bunt vårløk, finhakket

Saft av 1 sitron

Olivenolje ½ dl

Mye grovkvernet pepper

En klype salt

1 boks youghurt av 500 g

Alle gjestene grillet maten sin selv på utlånt grill fra barnehagen. Bord til 20 var det plass til i hagen.

Vi hadde bestilt sol fra klar himmel og fikk det!

One thought on “Hobbykokken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s